"Seminar" med fotograf Nils Olav Mevatne

Fredag 26.november 2010 hadde vi et lite "seminar" med fotografen Nils Olav Mevatne fra Bergen i Synken på Vaksdal. Programmet var noe løst, i utgangspunktet var det meningen at Nils Olav skulle snakke om hvordan han finner frem til de gode historiene.

Seminar med Nils Olav Mevatne

Vi er bare åtte medlemmer totalt, og denne kvelden var vi fem oppmøtte. Den lille forsamlingen var svært lydhør og interessert, og etter hvert gikk det over i en diskusjon som i hovedsak dreide seg om lys, lyssetting og lysmåling. Dette var et nytt område for de fleste, og alle lærte utvilsomt en del nytt her.

Programmet var ment å skulle vare i tre timer, men tiden går fort når man har det gøy, og plutselig var vi langt på overtid. Temaene og diskusjonene ble mange og varierte. Blant annet fikk de mest hard-core analoge av oss øynene opp for at histogrammet på et digitalkamera faktisk kan brukes til noe.

Det var meningen å avslutte kvelden med sosialt lag med dertil hørende næringsmidler, men det ble en svært gradvis overgang fra det faglige til det sosiale, der Nils Olav som avslutning på den faglige delen viste bilder fra sine reiser rundt i verden. Det var godt over midnatt før vi ga oss.

Dette var et veldig interessant, lærerikt og inspirerende arrangement, og alle hadde stort utbytte av kvelden. Vi satser på å holde flere arrangement av denne typen i fremtiden.