Dugnaden i Synken

Her vil det bli lagt ut tekst og bilder for å fortelle om fremdriften i oppussingen av vårt fremtidige klubblokale i Synken.

Klikk på et bilde for å åpne en større utgave. Det vil da bli åpnet i et nytt vindu.

08.03.2012

Odd Jøran tar en økt alene og skrur fast gulvplatene. Han begynner også å kappe opp de gamle gulvbordene som ligger og flyter. De kan brukes til ved.

29.02.2012

Dårlig nytt! Sveinung er en snartur oppom og kan konstatere at det er fukt i taket på tre steder. Det betyr at taket ikke er skikkelig tettet etter arbeidet som ble gjort i fjor sommer. Vi får se hva vi gjør videre med dette.

28.02.2012

Per Ivar og Sveinung får gjort ferdig tilpasningen av gulvplatene. Platene er fremdeles ikke festet til underlaget men de ligger ganske fint. Nå må vi få tak i en murer som kan fikse på brannmuren.

dsc_2946.jpg Per Ivar sager til den siste plata, som blir ganske smal og skal legges helt inntil døra. dsc_2950.jpg Det ser ikke så verst ut selv om platene ikke er festet.
dsc_2948.jpg Tilpasningen rundt brannmuren ble heller ikke så verst. dsc_2947.jpg Vi koster og rydder fint etter oss når vi er ferdige.

25.02.2012

Sveinung tar en ny økt på egen hånd og lager ferdig de to avstiverne som skal plasseres på tvers under gulvplaten i huken. Det gjenstår nå bare å feste dem. Han tar også med noen biter veggplate som skal brukes til å tette igjen den gamle døråpningen mellom stua og kjøkkenet.

16.02.2012

Sveinung tar en ny økt på egen hånd og tilpasser den gulvplaten som skal plasseres i huken der komfyren sto i det gamle kjøkkenet. Han klargjør også for å plassere to avstivere på tvers under denne gulvplaten.

17.01.2012

Sveinung tar en økt på egen hånd og legger på en lekt langs den ene gulvbjelken for å få støtte under den gulvplaten som skal plasseres i huken der komfyren sto i det gamle kjøkkenet. Gulvplaten som skal inn her kappes til rett lengde og det merkes opp for tilpasning inn mot brannmuren.

11.01.2012

Odd Jøran tar en tur til Dale og handler inn gulvplater. Per Ivar og Sveinung stiller i Synken og får båret opp platene. Senere tar Odd Jøran og Sveinung en økt og legger ned det meste av gulvet, riktignok uten å feste det foreløpig. Nå mangler det to deler som må tilpasses litt nærmere før de kan legges på.

dsc_2851.jpg Gulvleggingen har begynt, to plater er lagt på. dsc_2854.jpg Alle hele plater er nå lagt på. De to siste må tilpasses en del før de kan legges på, så det får vi ta senere. Det begynner å bli sent.
dsc_2852.jpg Odd Jøran har laget dørskilt. Her er døra til det som skal bli mørkerommet.

18.12.2011

Sveinung tar en ny økt på egen hånd for å rette av gulvet. Han blir ferdig med arbeidet, så nå er det så godt som klart til å legge ned gulvplater. Vi kan kanskje gå over og legge ned mer glava der det er litt åpning.

dsc_2829.jpg Dette krever intens konsentrasjon og pinlig nøyaktighet. dsc_2831.jpg Det blir litt ekstra prakk inne i kroken. Ikke helt ingeniørmessig løsning her, men det duger likevel.
dsc_2833.jpg Det ble ikke så hakkande gale dette her. Noen forskjeller vil det nok være, men det justeres enten med høvel hvis det er for høyt eller ekstra flis hvis det er for lavt. dsc_2835.jpg Opplegget i kroken ser litt tvilsomt ut, men det er faktisk ganske bra i water.

07.12.2011

Sveinung tar en økt på egen hånd og legger på lekter for å rette av gulvet. Det kreves litt nøyaktighet til dette så det tar litt tid. Det trengs nok en kveld eller to til før det er noenlunde bra slik at vi kan tenke på å legge på gulvplater.

02.12.2011

Odd Jøran tar en økt på egen hånd etter å ha vært til Dale og kjøpt en pakke glava. Han legger ned glavaen slik at det nå bare mangler litt isolasjon i gulvet.

01.12.2011

Odd Jøran, Per Ivar og Sveinung legger glava og begynner med å justere gulvet slik at det skal være mulig å legge gulvplater. Det blir enighet om at trevarefetisjist Sveinung skal gjøre resten av dette arbeidet.

24.11.2011

Odd Jøran og Sveinung er veldig effektive. Mens Per Ivar er på julebord og mesker seg med alskens godsaker får de på plass begge de gjenværende bjelkene. Dette er et virkelig storverk og en ny merkedag i fotohistorien.

dsc_2766.jpg Sveinung påfører lim på bjelken før den festes inntil den gamle. dsc_2770.jpg Odd Jøran skrur den nye bjelken fast i den gamle.
dsc_2778.jpg Så begynner vi på den siste bjelken. Det går kjapt å heise den inn og tilpasse lengden. Før den settes inn må vi legge i glava under gulvet som stikker ut. Den nye bjelken skal gå helt inntil. dsc_2783.jpg Odd Jøran fester bjelkesko på endene med spiker før de skrus skikkelig' fast med franske treskruer.
dsc_2774.jpg Det blir litt nivåforskjell når gulvet er rettet av. Det nye gulvet er 6,3 cm høyere enn det gamle før det er lagt ned gulvplater. dsc_2786.jpg Her ser vi alle tre bjelkene på plass.

17.11.2011

Odd Jøran og Sveinung fortsetter å jobbe med bjelken og klargjøring for å få den på plass. Det må litt ekstra tilpasning til siden den delvis skal plasseres under gulvet og gulvet er såpass skjevt.

dsc_2692.jpg Odd Jøran trekker ut gamle spiker som gjør at enden på gulvet står lavere enn nødvendig. dsc_2695.jpg Her er den andre bjelken ferdig tilpasset. Nå er den klar for innsetting, det skal gjøres neste gang.

15.11.2011

Odd Jøran, Per Ivar og Sveinung forbereder og rydder litt før de tar inn bjelke nr. 2. Denne skal være litt kortere, den skal festes rett på en andre av de dårlige gulvbjelkene. På grunn av at den er kortere fikk vi den opp trappene og slapp å heise den inn viduet. Bjelken formes og tilpasses slik at vi kan få plassert den inn under gulvet inntil den eksisterende bjelken. Gulvet er ganske buet så bjelken må skråskjæres i endene for å få den innunder gulvet.

08.11.2011

Per Ivar og Sveinung starter dagen med å bære ned leiren som ble tatt opp sist. I tillegg ble det gjort forberedelser for å legge inn neste bjelke.

dsc_2634.jpg Her ser vi den første gulvbjelken som ble lagt ned. Vi har lagt på noen gulvbord for å ha noe å stå på. dsc_2632.jpg Gutten i buret. Det var heldigvis en luke i bakveggen inne i kottet slik at vi slapp å sage ut åpning i veggen.
dsc_2622.jpg Sveinung sager opp gulvet inntil den dårlige gulvbjelken helt ut mot veggen bak kottet. Vi må gjøre dette for å komme til slik at vi kan legge inn en forsterkning. dsc_2638.jpg Et C-moment måtte til for å løsne en lekt som ligger langs gulvbjelken som skal forsterkes, inne under den delen av gulvet som ikke er fjernet. Vi må ha alle hindringer av veien for å få forsterkningsbjelken så tykk som mulig.

03.11.2011

Odd Jøran og Sveinung fortsetter der de slapp for to dager siden, med å spa opp leire. Det støver akkurat like mye som for to dager siden, men med litt tålmodighet får de spadd opp alt og tatt det over i plastkasser. Den andre gulvbjelken ser ikke så ille ut som fryktet. Planene begynner nå å bli klare for de to siste gulvbjelkene. Vi har bestemt oss for å tette igjen døra mellom de to rommene. Det vil spare oss for ganske mye arbeid og vil også være praktisk med tanke på at vi skal ha mørkerom i det rommet der vi jobber nå.

01.11.2011

En merkedag i fotohistorien! Odd Jøran, Per Ivar og Sveinung får lagt ned den første gulvbjelken! Det går mye lettere enn fryktet, bjelken er på plass på under en time. På grunn av et leit tilfelle av presenilitet blir ikke tildragelsen fotografert. Etterpå blir det litt rydding og mer saging av gulv. Vi får saget opp alt vi har planlagt å sage opp og begynner å spa opp leire. Det støver noe aldeles forferdelig og vi gir oss ca. halvveis. Vi er også i dag veldig fornøyde med oss selv når vi tar kvelden. Nå begynner vi å se utgangen på dette.

26.10.2011

Vi er bare to i dag, så vi venter med gulvbjelken. Odd Jøran og Sveinung når en ny milepæl når den døra vi ikke har funnet nøkkel til blir dirket opp. Odd Jøran blir dagens mann etter mange og lange eder og besvergelser. En bøyd spiker blir løsningen, den skal i glass og ramme når dette er over! Vi setter i en ny sylinderlås og er veldig fornøyde med oss selv når vi tar kvelden.

25.10.2011

Odd Jøran, Per Ivar og Sveinung når en milepæl når den første gulvbjelken blir tatt inn. Ellers blir det litt småarbeid og planlegging av selve innsettingen av bjelken.

dsc_2598.jpg Bjelken heises opp fra nedsiden av huset og tas inn kjøkkenvinduet. dsc_2600.jpg Odd Jøran og Per Ivar bakser fælt, men får buksert bjelken inn vinduet ganske greit til slutt.

24.10.2011

Gulvbjelker er bestilt hos Sverre Hernes og levert rett til Synken. Odd Jøran og Sveinung bærer bjelkene inn i kjelleren så de skal ligge tørt. Det gjøres forsøk på å ta bjelkene opp trappene, men de er for lange. Dermed må de heises opp fra utsiden og inn kjøkkenvinduet. Vi legger litt planer for oppheisingen og monteringen.

04.10.2011

Odd Jøran, Per Ivar og Sveinung fortsetter med å rive opp gulvet. Vi kommer nå helt ned på taket til underetasjen i det mellomrommet vi har tatt opp.

dsc_2539.jpg Per Ivar river opp det plankelaget som isolasjonslaget av leire lå på. Under er det en liten kanal med luft før vi er helt nede på taket til MC-klubben i underetasjen. dsc_2550.jpg Sveinung koster opp siste rest av leire mellom bjelkene. Det støver noe aldeles fryktelig.

Vi er nå klare til å legge ned første nye gulvbjelke. Vi gjør det slik at vi legger de nye bjelkene uten å feste dem til de eksisterende bjelkene. Vi legger ned en og en etter som vi jobber oss fremover. Hvis ikke vil vi ikke ha noe trygt underlag å stå på når vi begynner med neste mellomrom.

29.09.2011

Det har vært et ganske langt opphold mens vi har ventet på at taket skulle bli tettet, og så ble det sommer så vi ventet til etter ferien og vel så det. Men i dag var Sveinung og Per Ivar oppom og bar ned den leiren som ble gravd opp av gulvet den gangen for over et år siden. Leiren ble kjørt til Boge og dumpet i en fylling bak huset til Sveinung. Så nå er vi klare til å sage opp mer gulvplank og gå løs på neste kammer med leire.

26.08.2010

Vi begynner å spa leire. Det støver som bare det. Odd Jøran har handlet inn plastdunker til å ha leiren i. I tillegg tar vi ut døren mellom de to rommene for lettere å kunne ta opp gulvplankene når vi kommer så langt.

dscn0110.jpg Gutta jobber mens støvet fyker. dscn0112.jpg Det var ikke så mye leire som lå der, vi kommer snart ned på et plankelag.
dscn0113.jpg Det begynner å ligne litt på Bryggen nå...... dscn0116.jpg Taket er fremdeles ikke tett, og da vi merket at det var vått sluttet vi. Det er antakeligvis plattloddet som er synderen. Vi må få tak i noen som kan fikse det før vi bryr oss om å gjøre noe mer.

24.08.2010

Det ble ikke gjort mer før ferien. Nå er vi i gang igjen. Odd Jøran, Per Ivar og Sveinung tar en befaring sammen med Sverre Hernes og får litt råd om hva vi skal gjøre videre. Vi tar tidlig kveld denne dagen og er klare til innsats igjen på torsdag. Det som kort fortalt må gjøres videre er å få opp gulvet ut til frisk plank på hver side av de råtne plankene, få opp leiren, forsterke de råtne plankene med frisk plank på hver side som også festes til veggene, få ned leiren igjen og legge på nytt gulv.

08.06.2010

Odd Jøran, Per Ivar og Sveinung er tilbake på "jobb". Vi må komme oss ned for å se på bjelkelaget for å bestemme oss for hva vi skal gjøre videre.

dsc_4836.jpg Det er to lag gulvplank på dette rommet. Vi tar sikte på å rive opp det øverste laget med kubein for å se hvordan det underste laget ser ut. Dette skal vi sage opp med sirkelsag rundt den råtne bjelken. dsc_4834.jpg Det gås hardt til, og det støver deretter.
dsc_4844.jpg Per Ivar pekes ut til sagfører. Han går til verket med dødsforakt. dsc_4843.jpg Det var ikke noe pent syn som møtte oss, men det var som forventet. Vi slisser opp gulvet i hele lengderetningen. Bjelken virker å være noenlunde bra ved endene. Det er isolert med leire mellom etasjene. For å kunne gå videre må leiren ut. Det er en jobb vi ikke gleder oss til.....

07.06.2010

Odd Jøran tar saken i egne hender og går i gang med å rive opp gulvplank alene.

02.06.2010

Vi har fått tak i en tømrer som skal komme og se på det. Odd Jøran og Sveinung møter opp og viser frem elendigheten. Vi får noen tips til hva vi kan gjøre videre. Neste nå blir å rive opp gulvet for å se hvordan det ser ut i bjelkelaget.

04.05.2010

Odd Jøran, Per Ivar og Sveinung fortsetter å rive opp gulvet. Det støver ganske bra, det ser ut til at det er rester av betong på gulvplankene under belegget. Vi får revet opp resten av belegget på kjøkkenet og konstaterer at det ikke var mer vannskade og råte enn det vi fant sist. Vi flekker også opp litt av gulvbelegget i det andre rommet, nærmest døren. Her har det også helt tydelig vært fuktighet, men gulvplankene virker ikke å være råtne. Er vi heldige så er det råte bare på kjøkkenet. Nå venter vi på at en tømrer skal komme og se på saken, han kommer forhåpentligvis torsdag 6. mai.

27.04.2010

Oppildnet av forrige gangs suksess med den gamle komfyren går vi i gang med å rive opp det gamle gulvbelegget. Vi har for så vidt bange anelser om hva i kan komme til å finne, men vi kan ikke trekke oss nå.

dsc_4593.jpg Sveinung bryter opp gammelt gulvbelegg. Det ligger to lag gulvbelegg oppå tynne huntonittplater som er spikret fast til gulvet. Ganske enkelt å få opp, men synet av de gamle gulvplankene som kommer frem er noe urovekkende. dsc_4601.jpg Frykten var velbegrunnet. Gulvplankene er til dels pill råtne. Det ser ut til at også deler av bjelkelaget under er råttent. Malearbeidet synes å være lenger unna enn noen gang.
dsc_4605.jpg Vi brekker opp gulvbelegget i småbiter og putter det i bossekker slik at det skal bli lettere å frakte det vekk. Vi satser på å fylle bilen til Arnstein med boss i dag. dsc_4609.jpg Vi stapper inn så mye vi får plass til. Et gammelt kjøleskap, en gammel vaskemaskin, en gammel varmtvannstank, gamle gryter (fremdeles med matrester i), avløpsrør og plastsekker med gammelt gulvbelegg. Neste stopp er gjenbruksstasjonen på Dale.

22.04.2010

I dag har vi virkelig gjort et storverk! Odd Jøran, Arnstein og Sveinung har fått ut den gamle komfyren som sto på kjøkkenet. Den ble demonter tog båret ned trappen bit for bit og plassert i bilen til Arnstein. Den vil senere bli transportert til sitt siste hvilested på gjenbruksstasjonen i Samnanger. Vi ble dessverre så oppslukt at vi glemte å ta bilder denne dagen.

20.04.2010

Vi fortsetter med rørene på kjøkkenet.

dsc_4569.jpg Per Ivar sager av vannrøret. Vi får ikke opp alt, noe av det må vi la henge igjen. dsc_4571.jpg Så begynner vi på avløpsrøret. Dette er laget av støpejern og er ganske tungt.
dsc_4573.jpg Vi må bore opp hullet i gulvet for å få flensene gjennom. dsc_4575.jpg Og til slutt får vi løs hele røret.

13.04.2010

Vi fortsetter der vi slapp sist, på kjøkkenet. Nå er vi blitt varme i trøya og går på med dødsforakt. Vi har bestemt oss for å ta ut alt som står på kjøkkenet for å kunne legge nytt gulvbelegg mens vi er i siget.

dsc_4526.jpg Per Ivar og Arnstein har fått løsnet kjøkkenbenken og flytter den unna. dsc_4528.jpg Så kombineres alle krefter for å rive veggutbygget under kjøkkenvinduet.
dsc_4531.jpg Per Ivar og Sveinung river og sliter. dsc_4536.jpg Kjøkkenet er ikke til å kjenne igjen. Vannrørene dukket også opp der vi regnet med at de skulle være.

06.04.2010

Påsken er over og vi er fulle av pågangsmot. Vi fortsetter på kjøkkenet.

dsc_4457.jpg Det begynner pent, med pussing av vegger med sandpapir. Vi bestemmer oss imidlertid for å prøve å lokalisere de gamle vannrørene inne i veggen. dsc_4458.jpg Arnstein begynner med å flytte på vaskemaskinen. Dermed er vi i gang.
dsc_4460.jpg Benken der vaskemaskinen sto blir demontert. dsc_4463.jpg Så begynner vi å demontere veggutbygget under kjøkkenvinduet. Det er her de gamle vannrørene er et sted.

18.03.2010

Per Ivar stilte opp alene nok en gang. Han mattet vegger fra kjøkkenvindu, nordover og rundt til brannmuren. Han hoppet over dørene, som skal få særbehandling på et senere tidspunkt.

11.03.2010

Per Ivar tok et par timer på egen hånd og mattet ned taket på kjøkkenet med sandpapir. En slik økt på veggene også så er det klart til å male et strøk med heftgrunn. Vi satser på å kjøre knallhardt nå fremover, etter at årsmøtet er unnagjort.

08.03.2010

Arnstein, Odd Jøran, Per Ivar og Sveinung møttes i Synken for nærmere planlegging. Vi er nå på det nærmeste ferdig med riving og skal starte på gjenoppbyggingen. Odd Jøran er valgt til prosjektleder og skal sette opp arbeidsplan. Vi satser på å begynne med kjøkkenet. Arnstein skal skaffe sparkel, grunning og maling, men vi gjør ikke noe mer nå før årsmøtet.

02.03.2010

Vinteren har vært lang og hard, og aktiviteten har vært tilsvarende lav. I dag har Per Ivar og Sveinung skrapet kjøkkentaket og salmiakkvasket tak og vegger på kjøkkenet. Dessverre ble det ikke denne begivenheten fotografert. Nå må tak og vegger rubbes lett med sandpapir før kjøkkenet kan males.

Det kan ellers nevnes at Synkens Venner i styremøte har besluttet at det store vinduet i stuen skal skiftes og at plattloddet skal repareres. Jim Stavenes er kontaktet angående vinduet.

26.01.2010

Vi er såvidt i gang igjen. Odd Jøran, Per Ivar og Sveinung møttes i Synken og tok mål og laget tegninger av rommene slik at det blir enklere å planlegge det videre arbeidet. Vi gjorde ikke noe mer denne dagen.

2010

året startet såpass kaldt at vi bestemte oss for å vente på mildere vær før vi gjør noe mer. Neste på listen nå er salmiakkvasking av kjøkkentaket.

15.12.2009

De tålmodige sjelene Odd Jøran, Per Ivar og Sveinung fortsetter med gjenstridig tapet. Det går ganske sakte nå, men det må gjøres dette også for å unngå at det blærer seg når vi legger på ny tapet. Vi har fremdeles ikke fått klarhet i hva som er tenkt gjort med lekkasjen i taket, og vi tenker på å begynne med kjøkkenet inntil dette er avklart. Det vil bli en mye enklere jobb. Ellers ingenting spesielt å rapportere.

10.12.2009

Vi innså sist at det å bløte opp gjenstridig tapet ikke hadde den ønskede virkningen, så Per Ivar går i gang med å skrape gjenstridig tapet mens Sveinung river ned resten av papiret som er festet i taket. Odd Jøran begynner å rydde litt på kjøkkenet. Etter hvert ender alle tre opp med å skrape på den gjenstridige tapeten. Ingenting spesielt å rapportere med andre ord.

08.12.2009

Arbeidet fortsetter. Arnstein og Odd Jøran begynner å fjerne gjenstridig tapet ved å bløte det opp med svamp. Det er et møysommelig arbeid. Sveinung fortsetter med å skrape takbjelker. Dette arbeidet kan avsluttes i dag, og vi begynner å rive ned papiret som er festet oppe i taket, mellom takbjelkene. Dette viser seg mye lettere å rive ned enn tapeten.

dsc_2876.jpg Det viktigste først: Odd Jøran fyrer i ovnen. dsc_2877.jpg Arnstein er i gang med det møysommelige arbeidet å bløte opp tapetrestene vi ikke fikk ned i første runde.
dsc_2879.jpg Odd Jøran er også kommet til, men det går fryktelig sakte. dsc_2882.jpg Nedrivingen av papiret i taket gikk ganske greit.
dsc_2888.jpg Vannskade i taket. Dette skyldes den nyoppdagede lekkasjen. dsc_2891.jpg Vannskade i veggen. Dette skyldes en gammel lekkasje som er tettet.
dsc_2886.jpg Vi er riktig flinke og rydder fint etter oss etter hver endt arbeidsdag.

03.12.2009

Arbeidet går sin gang uten store viderverdigheter. Odd Jøran fortsetter å flekke av tapet og Sveinung fortsetter å skrape takbjelker. Nå er snart all tapeten fjernet. Da blir det å gå over igjen med vann for å løse opp det som var for gjenstridig til å fjernes i første runde. Det skal forhåpentligvis holde med en kveld til for å få skrapet resten av takbjelkene også.

Vi er litt usikre på hva som skal skje etter dette. Lekkasjen i taket bør nesten tettes før vi kan fortsette.

01.12.2009

Vi fortsetter å skrape gammel maling og flekke av gammel tapet. Heller ikke nå mye å rapportere fra selve arbeidet, men i et forsøk på å holde interessen oppe ble det tatt noen bilder. Den fotografiske kvaliteten er mildt sagt middelmådig, men det viser ihvertfall litt av det som foregår.

dsc_2861_1.jpg Odd Jøran flekker av gammel tapet. Det løsnet egentlig ganske greit. dsc_2866_1.jpg Per Ivar flekker også av gammel tapet.
dsc_2867_1.jpg Det mest interessante var å betrakte "tapethistorikken". Det var tre lag tapet, det eldste til høyre og det nyeste til venstre. dsc_2870_1.jpg Det blir ganske mye boss av å rive ned gammel tapet. Og en liten pingleblitz klarer ikke å lyse opp all verden.
dsc_2872_1.jpg Sveinung skraper maling av takbjelkene. Han stiller garantert med beskyttelsesbriller neste gang.

26.11.2009

Vi skraper gammel maling og flekker av gammel tapet. Ikke mye å rapportere fra selve arbeidet.

Men: Vi oppdaget at det lekker fra taket. Det ser ut til at det kan være i forbindelse med plattloddet rundt pipa. Finn ble varslet og han lovet at de skal prøve å få fikset det raskt. Det trekker inn gjennom taket ved pipa, drypper ned på gulvet oppe på loftet og trekker gjennom taket ned til oss. Det er tydelig vannskade i taket her så det har nok vært slik en stund. Det bør imidlertid ikke være noen stor sak å fikse.

24.11.2009

Ved en incurie (fint ord for tabbe) ble denne kvelden kortere enn planlagt. Det ble jobbet fra kl 19 og utover. Det var mye gammelt skrot som lå igjen, og det ble ryddet opp i en del av dette, og totalt 5 fulle bossekker ble bært ut og vekk. Det står litt igjen ennå, men det får en ta etterhvert. Det ble støvsuget og gjort klar for mere innsats neste gang.

Det ble skiftet lås i døren inn til kjøkkenet, slik at nå kan en låse av lokalene og være trygg for verktøy og utstyr som er der.

19.11.2009

Vedovnen ble testet, den var helt ok, og bidro til en lun atmosfære å jobbe i.

Vi hadde en plan om å fjerne plater/tapet på veggene slik at tømmeret bak kom til sin rett, men etter å ha sett mere nøye på det, så kom en frem til at det ikke var noen god ide. Det var kun gavlveggen som var av tømmer, de andre var innervegger av gammel panel. Så vi vil forsøke med vann/svamp å fjerne gammel tapet og tapetsere med miljøstrie/male vegger.

Men før en startet på pusserarbeidet, var det nødvendig å fjerne alt av gammelt elektrisk materiell, og vi brukte kvelden på å fjerne alt av brytere, stikkontakter, ledninger m.m. Innsatsen var så intens at Odd J gikk på smertestillende i flere dager etterpå.

01.11.2009 - Befaring sammen med Finn Sæterdal fra Synkens Venner

Det var denne helgen vi hadde utstillingen på Sentret. Under utstillingen dukket tanken på muligheten for å få leie lokale i Synken opp, og etter utstillingen tok vi kontakt med Finn. Han var positiv og stilte opp på en befaring på kort varsel.

dsc_2855.jpg Lokalet var en smule shabby kan man si. Malingen flasser av i taket og det er tydelige fuktskader. dsc_2857.jpg På dette tidspunktet var det antakeligvis en god del skepsis blant en del av medlemmene. Og det var nok ikke helt uberettiget.
dsc_2859.jpg Ovnen er godkjent for vedfyring. Det vil nok komme godt med under vinterens arbeid. dsc_2860.jpg Det er også med et kjøkken som skal pusses opp. Siden flere av oss nekter å gi slipp på det analoge satser vi på å innrede dette på en slik måte at det lett lar seg konvertere til mørkerom.