Bysafari i Bergen 28. mai 2011

Lørdag 28. mai dro vi på bysafari til Bergen. Planen var å besøke bydelen Gamle Bergen, men siden værgudene ikke var helt samarbeidsvillige ble planene endret. Vi valgte heller å gjennomføre det som en vanlig bytur slik at vi hadde bedre muligheter til å komme under tak innimellom.

Bilde fra byturen til Bergen Vi var bare tre personer som stilte. Anita og Sveinung tok toget til byen og møtte Per Ivar, som hadde vært ute på livet kvelden før, på Jernbanestasjonen. Siden været ikke var særlig innbydende startet vi med en planleggingsseanse på kaffebaren på jernbanestasjonen.

Vi la turen først til Bryggen, der det var Bondens Marked. Da kunne vi oppholde oss under tak mens vi fikk tatt noen bilder. På dette tidspunktet regnet det ikke så ille, men det var ikke så enkelt å fotografere i de forholdsvis trange salgsteltene.

Så tok vi turen inn blant bygningene på Bryggen. Her var det litt bedre å fotografere og flere motiver. Og fortsatt mulighet til å oppholde seg under tak. Vi brukte en del tid på dette mens regnet økte på.

Deretter gikk vi ombord i Statsraad Lemkuhl, som hadde åpent skip. Dermed kunne vi oppholde oss enda lenger under tak. Anita prøvde å få Per Ivar til å posere som en gammel sjøulk, men i mangel på ordentlig sjøulkbekledning ble vel ikke bildet helt det man kunne håpe på.

Bilde fra byturen til Bergen Da vi gikk av Statsraaden regnet det skikkelig. Vi var blitt ganske sultne, så vi gikk på restaurant og fikk anledning til å tørke opp litt. Det var nå såpass surt utover Bryggen at det egentlig ikke var værende utendørs. Egon i Kjøttbasaren hadde beleilig nok pizzabuffet, og vi ble sittende her en god stund mens vi danderte våte ytterklær over diverse stolrygger for å prøve å få dem tørre.

Da vi kom ut fra restauranten kunne vi konstatere at det fremdeles ikke var værende utendørs. Vi dro derfor strake veien til Logen Bar, der vi traff fotografen Geir Birkeland. Her ble vi sittende og prate foto til vi fant det for godt å ta toget hjem igjen.

Bilde fra byturen til Bergen Da vi gikk tilbake til jernbanen igjen hadde det mirakuløst nok lettet opp så vi slapp å bli gjennomvåte en gang til. Og på tross av at det fotografiske utbyttet kanskje ikke var all verdens var alle tre enige om at det hadde vært en fin tur.